phone

Протетика.

Калидент / Услуги / Протетика

Щифтово изграждане– чрез този метод се възстановяват силно разрушени зъби и корени. Създава се пънче, което да служи за носител на протетичната конструкция- корона или мост. 2 uiiiiiiiiiiiiiiik

 

.

Възстановяване формата и естетиката на единични зъби с корони- временни, прескерамика, металокерамика, цирконий, частични корони, фасети;  metal_ceramic_crowns_and_bridges
Възстановяване дефектите на зъбните редици- Мостови конструкции. Изработват се при дефекти в зъбните редици, при липсващи един или повече зъби.protetika

Протези

> Частични протези :

1.Oт обикновена пластмаса

2. Еластични протези– Изработват се от Valplast (еластична пластмаса). При този вид протези се постига оптимален естетичен и функтионален ефект. Те са много по- удобни и стабилни и пациентът свиква по- бързо с тях.

valplast__flexible5354592_1

3.Частични протези армирани с метален скелет– моделно ляти протези- осигуряват по- голяма здравина и комфорт за пациента.

 

1.1Veneer

4.Частични протези със скелет от биодентапласт и мека пластмаса– леки, еластични и удобни.

 

023proth

5.Частични протези със специални средства за задържане– стави, ключалки, траверси, телескоп корони, куки от биодентапласт, които се изработват със цвера на зъба, върху който се поставят.  Незабележими са при говор и усмивка и не натоварват носещите зъби.

podvijnoprotezirane_10

6.Прoтези върху импланти- когато за подобряване на задръжката се използуват импланти.

>Тотални протези:

podvijnoprotezirane_1Използват се за възстановяване на изцяло обеззъбени челюсти. Изработват се в най- малко 5 посещения. В последното се акцентира на поддържането на устната хигиена и на тази на протезата. За алергичните пациенти предлагаме протези от специална пластмаса.

 

 

10-7-2013 г- 23-16-39Шини за бруксизъм (скърцане със зъби)- Изработват се при парафункция- обикновено се получава по време на сън или при стрес. Може да бъде осъзнато или неосъзнато, но по- често е неосъзнато. С течение на времето се наблюдава болка, изтриване на зъбите, болка в ставите. Лечението е трудно и се изисква упоритост от страна на пациента. Единственият резултатен метод е изработването на шини от специална пластмаса, които се поставят върху зъбите по време на сън. При редовното поставяне на шината минимум 3 месеца вредният навик може да изчезне.

Back to Top