phone

Естетична стоматология.

imagesЕстетичната стоматология е изкуство и професионализъм за извършване на козметични корекции във форма, размер и цвят според индивидуалните особености на пациента.  В  Kalident предлагаме богат избор от възможности за усъвършенстване на вашата усмивка, за да бъде тя по- привлекателна и очарователна:

  1. Бяла естетика:

Избелване

В кабинета – Промяната на цвета на зъбите става безболезнено в рамките на една клинична процедура за час и половина. Върху зъбите се нанася избелващ гел, който се осветява с професионална лампа-  Dentamerica. Пациентите имат  уникалната възможност за избелване с до 5 тона за една процедура.
,lllll;;upotreba2whitening_difference

Вкъщи- Извършва се чрез предварително направени силиконови шини и избелващ гел, който се поставя в тях.  Промяната на цвета на зъбите е в рамките на 1 седмица.

services_13_21305364585399113053645852703

БондингДиректно възстановяване с фотополимер на счупени, криви или разделечени зъби. Това е по- евтин метод за лечение и алтернатива на порцелановите фасети. Изисква само 1 посещение!

bonding1 bonding

Порцеланови фасети– Ако предните ви зъби са криви, счупени или оцветени, решението е порцеланови фасети. Те представляват фини пластинки от чиста керамика изработени в зъботехническа лаборатория по предварителен отпечатък. Така може да коригирате формата, подреждането, цвета и разположението на вашите зъби.

0.14316400 1265017582 veneers

Керамични и фотополимерни инлеи,онлеи.

composite-veneers2

Изцяло керамични корони и мостове за осигуряване на максимална естетика.

ips-inline-one_collado-cc-jpg koronka 30800_59433


Цирконий керамика – eдин изключително модерен материал, много устойчив и много биологично поносим, съчетаващ оптичните качества на чистата керамика и здравината на металокерамиката. Единствената алтернатива за хора с алергия към метали.

цирконий3-300x216 1312382293941

Прагови корони от металокерамика, керамика или цирконий- в миналото се изработваха безпрагови корони- по-лесен метод, който нанася вреди върху венеца, костта и зъбодържащия апарат. Такъв тип корони лесно задържат храна, което води до бъзпаление на венеца и е предпоставка за развитието на кариес под коронката. В съвременната естетична стоматология единственият метод за изработване на корони е с прагово изпиляване на зъба.  По този начин се оформя малко стъпало около зъба и самите корони пасват точно по създадения контур. Пациентът лесно може да почиства зъбите си и не се задържа храна около короната. Праговите корони пазят венеца!

nepodvijno_protezirane_16

2.Червена естетика

Реконтуриране на венечни тъкани

tedi-sajtКрасивата усмивка зависи не само от добре подредените и бели зъби, но и от естествения контур на венеца, който ги покрива- т.нар. червена естетика. Моного често заболяванията на меките тъкани водят до промяна в цвета им. Отеклите и хипертрофирали венци покриват голяма част от зъбите, които изглеждат къси и 1 (2)1безформени. Ако е засегната и костта пък, настъпват сериозни оголвания, открива се кореновата повърхнист, която е тъмно жълта в сравнение с емайла, зъбите изглеждат дълги, с тъмни празни пространства между тях. Много често теглещи задръжки на езика и устните (френулуми) предицвикзат рецесии или раздалечаване на зъбите (треми и диастеми). Вследствие на травми или неправилно направени мостови конструкции може да бъде изместена и цялата средна линия на съзъбието. Червена естетика означава да се възстанови нормалната височина и форма на венеца, който точно да следва контура на едно симетрично съзъбие. В нашата клиника това се постига с комбинация от хирургични, терапевтични и ортобенични лечебни процедури, за да бъде естетичния резултат удовлетворителен и траен.

Букални коридориза да не възникне чувството,че на зъбите им е тясно в устата,при усмивка трява да се виждат букалните коридори-пространсвото между зъбите  и бузите.

jhjsdfjkbukinalen

ЗА МАНИЯЦИ- зъбни украшения- скъпоценни или полускъпоценни камъни, фигурки от благороден метал ще внесат допълнителен блясък на перфектната ви усмивка!

80_1_2 tooth-piercing-2

Back to Top